Aprašymas
Rytų Gražuolė – unikalus, stiprios oksidacijos, nekepintas, o vistiek tamsus ulongas iš Tailando šiaurėje plytinčių kalnų. Jo unikalumas trykšta iš šių šaltinių:
Pirma, jo gamybos procesas yra neatsiejamas nuo žaliojo lapgraužio dalyvavimo. Šis skraidantis, smulkutis, su didelėmis baltomis akimis vabalas labai mėgsta skanauti arbatmedžio lapuose esančias sultis. Kai nutūpęs ant šviežiai prasikleidusių lapelių pradeda siurbti jo saldžiuosius syvus, augalas siekdamas apsisaugoti išskiria padidinta polifenolių kiekį.
Su jais yra susijęs antrasis šio ulongo unikalumas, nes polifenoliai ir yra tai, kas galutiniame lapelių apdorojimo rezultate suteikia Rytų Gražuolei išskirtinę medaus ir muskato skonių dermę. Paragausi, suprasi apie kokios tobulybės dermę ir unikalumą aš čia kalbu.
Trečia, šio ulongo gamybos receptas atrastas 19a. Taivane. Šiandiena jis gaminamas ir Kinijoje, ir Tailande ir kitose Pietryčių Azijos šalyse. Tokia plati jo gamybos geografija sąlygojo ir daug skirtingų pavadinimų, tokių kaip Dong Fang Mei Ren ar Bai Hao, Gui Fei ar Thai Oriental Beauty. Gandai ir legendos byloja, kad pastarąjį pavadinimą sugalvojo Anglijos karalienė, kai pirmą kartą ragaudama šio ulongo pasijuto apsupta Thai šokėjų ir užburta jų šokio, susirinkusiems popietės arbatėlės dalyviams mandagiai pasiūlė ateityje ja vadinti tiesiog – Oriental Beauty. Tiesa, arbatų gėrikų tarpe gali ją drąsiai vadinti Ulongų šampanu. Tačiau asmeniškai man, visai poetiškai skamba – Rytų Gražuolė – tamsus ulongas iš Tailando. Hey, jeigu paragavus tau irgi kiltų koks ausį glostantis ir širdį liuliuojantis pavadinimas, prašau pasidalink juo su manimi. Tikrai, būtų labai smagu išgirsti, kaip šį arbata suskambėjo tavyje!!!
Šio tamsaus ulongo paruošimui kung fu cha stiliumi naudok 5 g arbatžolių. Vienas užpylimas apie 100ml. 95 °С vandens. Pirmam užpylimui gali drąsiai išlaikyti 6-7 ramius įkvėpimus – iškvėpimus, o kitiems užpylimams pridėk dar po 1, nes ulongai mėgsta pamirkti vandenyje. Su tomis pačiomis arbatžolėmis gali atlikti 7 užpylimus.