GABA arbatos kilmė

Žinai kas yra GABA ulongas? O ką nors girdėjai, apie pastaruosius porą metų sparčiausiai plintanti arbatos gamybos būdą? Ar tarp tavo arbatų yra GABA būdu apdorotos arbatos? Jei dar ne, prašau,  tavo smalsumui patenkinti trumpa dosjė apie GABA ulongą:

XX amžiaus pabaigoje Japonų mokslininkai ieškodami būdo kaip išlaikyti arbatą kuo ilgesnį laiką šviežią atlikinėja įvairius eksperimentus. Vienas iš tokių jų sugalvotų eksperimentų –  arbatžolių laikymas anaerobinėje aplinkoje. KUR, KUR?!!! KOKIOJE APLINKOJE?

A-na-e-ro-bi-nė??? čia apie ką?

Čia apie tai, kad viskas labai paprasta, tai tokia aplinka kurioje nėra visiškai, arba yra labai labai mažai deguonies. Kadangi jie eksperimentavo, tai manau, kad jų eksperimentų metu deguonies nebuvo iš viso, nes jie gi japonai ir viską daro preciziškai iki tobulybės.

Taigi palaikė arbatžoles sąlygose be deguonies, išėmė ir pradėjo tirti kaip po tokių ,,eksperimentinių krūvių“ pasikeitė arbatžolių cheminė sudėtis. Žiūri, varto ir savo akim netiki – ogi GABA kiekis, lyginant ,,prieš“ su ,,po“ šovė į debesis.

O kas yra GABA, mmh? Tai gamma – amino sviesto rūgštis arba gamma-Amino butyric acid arba sutrumpintai GABA. Kadangi tuo metu japonai jau žinojo, kad GABA yra natūraliai smegenyse  gaminama/sintetinama medžiaga, kuri padeda nerviniams impulsams veiksmingiau komunikuoti tarpusavyje, sustiprina dėmesio koncentraciją, nuramina, pagerina darbingumą – tai nusprendė, kad visai būtų naudinga tokiu gėriu pasidalinti ir su žmonėmis, nes mes gi visi norim ir ramesni būti, ir sutelktą dėmesį lengviau ir ilgiau išlaikyti.

Taigi va taip jeigu trumpai apie GABA atsiradimo arbatoje kilmę.

O tai kaip ji veikia, koks jos skonis, kaip saldžiai kvepia užpilamas GABA ulongas – neaprašysiu. Imk ir ragauk, užeik į parduotuvę ir tikrai rasi iš ko pasirinkti, nes radau keletą nuostabių GABA ulongų gamintojų Taivanyje ir su mielu noru dalinuosi su tavimi. Paragausi – suprasi koks gėris, kad tie japonai nenustygsta vietoje ir vis eksperimentuoja. Ačiū jiems už sakuras ir už GABA ulongą!!!

Į parduotuvę

Kung Fu arbatos gėrimo stilių

Kung Fu arbatos ruošimo būdas

Jeigu trumpai apie Kung Fu arbatos gėrimo stilių – man, tai prasmingiausias iš žinomų arbatos gėrimo būdų. Jeigu knieti sužinoti daugiau apie jį – klauskit, atsakysiu pagal galimybes. Žemiau esantis video – trumpas įvadas į Kung Fu arbatos paruošimo būdą. Jeigu kas nors iš jūsų norėtų atsigerti arbatos Kung Fu stiliumi, tačiau nežino nuo ko […]

GABA Ulongas populiariausia

GABA arbatos kilmė

Žinai kas yra GABA ulongas? O ką nors girdėjai, apie pastaruosius porą metų sparčiausiai plintanti arbatos gamybos būdą? Ar tarp tavo arbatų yra GABA būdu apdorotos arbatos? Jei dar ne, prašau,  tavo smalsumui patenkinti trumpa dosjė apie GABA ulongą: XX amžiaus pabaigoje Japonų mokslininkai ieškodami būdo kaip išlaikyti arbatą kuo ilgesnį laiką šviežią atlikinėja įvairius […]

Arbatos rūšys Žalioji arbata Juodoji arbata Ulongas Geltonoji arbata

Pagrindinės arbatų rušys

Pagrindinės arbatų rūšys balta žalia juoda ulongas puerh ir geltonoji gali būti vadinamos arbata nes visos yra apdorotų Camellia sinesis  lapų rezultatas. Nesvarbu viršutinių ar apatinių, užaugusių prižiūrimose plantacijose ar ant sulaukėjusių arbatmedžių, 600 ar 2000 metrų aukštyje, visiški nesvarbu iš Camellia sinensis variacija sinensis, and Camellia sinensis variacija assamica  – svarbu tai kad tai […]

Arbatos istorija ir naudingosios savybės

Arbatos nauda ir istorija

Kalbant prie arbatos apie tai kokia jos nauda ir istorija, norėčiau pradėti nuo savo asmeninės patirties. Kiek kartų jau esu girdėjęs, kad arbatos istorijos lopšys yra Kinijoje, o kinai jos krikštatėviai, tačiau tik visai nesenai sužinojau realesnių mokslinių faktų patvirtinančių šią hipotezę. Jeigu įdomu, siūlau pradėti nuo archeologinių radinių iš Imperatoriaus Jing‘o mauzoliejaus. Arbatos istorija […]