Dao pavasaris | Žalioji arbata nuo Lao kalno, šiaurėsrytų Kinija

Baltos viršukalnės – užaugintos,surinktos ir pagamintos Limao arbatos ūkyje.
Kai girdi kalbant apie baltas viršukalnes, pirma mintis, kad nuo sniego. Man, šios arbatos atveju, viršukalnės pabala nuo pakalnučių kvapo ir burną traukiančio jų poskonio, liekančio išgėrus pirmuosius puodelius.

Ryškiausiai savo kvapu jos skleidžiasi atidengus arbatinuko dangtį ir įkišus nosį į nupiltas arbatžoles. Kas liečia skonį, tai po pirmųjų puodelių pasijutau lyg stovėčiau ant kalno viršūnės ir žvelgčiau link horizonto bėgančius pakalnučių laukus. Jeigu pakalnutės būtų vijokliai, sakyčiau, kad išgėrus arbatos jos apsiveja kojas ir po truputį stiebiasi link galvos, kol visą tave įvinioja į pakalnučių kokoną. Ir tu tenai, tame kokone, pakalnučių syvuose augini sparnus tavęs laukiančiam skrydžiui.

Kai užpilynėsi, paimk 3-4 g arbatžolių, 100ml. apie 70 °С vandens, ir pirma užpylimą palaikyk kokius 4 ramius įkvėpimus-iškvėpimus ir išpilstyk į puodelius. Po to dar gali užpilti tas pačias arbatžoles iki 6 kartų, palaikydamas jas užpiltas apie 2-3 įkvėpimus – iškvėpimus. Perlaikius, arba užpylus per karštu vandeniu arbata pasidaro kartaus, burną traukiančio skonio. Siūlau tokiu atveju daryti naują užpylimą, o tą kartėsi išpilti.

Produkto šiuo metu neturime.

Produkto kodas: Baltosvirsukalnes Kategorija:

Aprašymas

Dao pavasaris – žalioji arbata užauginta, surinkta ir pagaminta iš arbatmedžių augančių iki 300 m. aukščio Lao kalno papėdėse . Nors Lao kalnai yra apie 1100 m. aukščio, ši arbata auginama taip žemai, tik todėl, kad patys kalnai pūpso Kinijos šiaurės rytuose, o juose auginama arbata tituluojama kaip šiauriausia vieta Kinijoje kurioje puoselėjamos arbatos auginimo ir apdorojimo tradicijos. Kitaip sakant, jeigu ją bandytų auginti aukščiau nei 300m. – šiuose kalnuose jai tiesiog būtų per šaltą, nors pavyzdžiui Taivane arbatą normaliai augina ir 1500 m. aukštyje.

Yra du dalykai garsinantys Laoshaną – Dao ir Arbata. Abiejų jų lopšys – Lao kalnas (kinietiškai kalnas = shan), abu jie tarpusavyje susiję, persipynę ir neatskiriami. Išimk viena ir FengShui dings.

Didingieji Laoshan pajūrio kalnai šiaurės rytų Kinijoje sukuria idealią terpę tiek atsiskyrėliams kontempliuoti pamatinius būties postulatus, tiek ir arbatos meistrams auginti žaižaruojančio skonio derlių. Laoshan dirvožemio sudėtis ir aplinkos sąlygos suteikia šiai arbatai unikalių skonio savybių – daržovių bulijono tirštumą peraugantį į riešutų kremo sūrumą. Išskirtinį gaivų saldumą rasi tik jos kvape, tuo tarpu skonis pikantiško daržovių sultinio.

Kaip ruoši arbatą kung fu cha stiliumi, paimk 3-4g. arbatžolių, 100ml. apie 70 °С vandens, ir pirmą užpylimą palaikyk kokius 4 ramius įkvėpimus-iškvėpimus. Tada išpilstyk į puodelius. Po to dar gali užpilti tas pačias arbatžoles iki 6 kartų, palaikydamas jas užpiltas apie 2-3 įkvėpimus – iškvėpimus. Perlaikius, arba užpylus per karštu vandeniu, arbata pasidaro kartaus, burną traukiančio skonio. Siūlau tokiu atveju daryti naują užpylimą, o tą kartėsį išpilti.