Aprašymas
Dao pavasaris – žalioji arbata užauginta, surinkta ir pagaminta iš arbatmedžių augančių iki 300 m. aukščio Lao kalno papėdėse . Nors Lao kalnai yra apie 1100 m. aukščio, ši arbata auginama taip žemai, tik todėl, kad patys kalnai pūpso Kinijos šiaurės rytuose, o juose auginama arbata tituluojama kaip šiauriausia vieta Kinijoje kurioje puoselėjamos arbatos auginimo ir apdorojimo tradicijos. Kitaip sakant, jeigu ją bandytų auginti aukščiau nei 300m. – šiuose kalnuose jai tiesiog būtų per šaltą, nors pavyzdžiui Taivane arbatą normaliai augina ir 1500 m. aukštyje.
Yra du dalykai garsinantys Laoshaną – Dao ir Arbata. Abiejų jų lopšys – Lao kalnas (kinietiškai kalnas = shan), abu jie tarpusavyje susiję, persipynę ir neatskiriami. Išimk viena ir FengShui dings.
Didingieji Laoshan pajūrio kalnai šiaurės rytų Kinijoje sukuria idealią terpę tiek atsiskyrėliams kontempliuoti pamatinius būties postulatus, tiek ir arbatos meistrams auginti žaižaruojančio skonio derlių. Laoshan dirvožemio sudėtis ir aplinkos sąlygos suteikia šiai arbatai unikalių skonio savybių – daržovių bulijono tirštumą peraugantį į riešutų kremo sūrumą. Išskirtinį gaivų saldumą rasi tik jos kvape, tuo tarpu skonis pikantiško daržovių sultinio.
Kaip ruoši arbatą kung fu cha stiliumi, paimk 3-4g. arbatžolių, 100ml. apie 70 °С vandens, ir pirmą užpylimą palaikyk kokius 4 ramius įkvėpimus-iškvėpimus. Tada išpilstyk į puodelius. Po to dar gali užpilti tas pačias arbatžoles iki 6 kartų, palaikydamas jas užpiltas apie 2-3 įkvėpimus – iškvėpimus. Perlaikius, arba užpylus per karštu vandeniu, arbata pasidaro kartaus, burną traukiančio skonio. Siūlau tokiu atveju daryti naują užpylimą, o tą kartėsį išpilti.