Long Jing | Žalioji arbata, Guidžou provincija, Kinija

25g
50g
100g
Išvalyti

Long Jing, žalioji arbata ir Kinija, yra trys į vieną suaugusios ir neatskiriamos žodžių asociacijos. Tai dažniausiai pasaulyje geriama žalioji arbata iš Kinijos. Long Jing, išvertus iš kinų kalbos reiškia Drakono šulinys. Kokias asociacijas gali sukelti toks fantasmagorinis pavadinimas palieku spręsti tau pačiam. Aš tuo tarpu norėčiau tarti keletą trumpų sakinių apie jo gamybos tradiciją.

Long Jing, kaip ir bet kuri kita žalioji arbata,  pradeda savo kelione pas mus, kai visa Kinija bunda pavasariui. Long Jing išskirtinumas tai , kad nuo ankstyvo kovo iki balandžio galo smulkieji arbatos ūkiai renka arbatos pumpurus ir du pirmuosius lapelius šiai arbatai tik nuo Long Jing veislės arbatmedžių . Anksti ryte surinkti švieži lapeliai parnešami į ūkius ir paskleidžiami pusdieniui išdžiūti ant bambukinių rėčių kaitrioje pavasario ryto saulėje. Po to, kad stabilizuoti oksidacijos procesus, arbatžolės rankiniu būdu apie 15min. kepinamos į wok‘ą panašioje keptuvėje. Ją nuolat prižiūri vietiniai arbatų meistrai. Dėka jų išlaikytų gaminimo tradicijų galime mėgautis šia imperatorių laikus menančia arbatos rūšimi ir šiandien.

Šios žaliosios arbatos paruošimui kung fu cha stiliumi naudok 70 – 80°С vandenį, 4-5g. arbatžolių. Tas pačias arbatžoles galėsi užpilti iki 7 kartų. Vienam užpylimui reikia apie 100 ml. vandens. Pirmą arbatžolių užpylimą palaikyk iki 4 ramių įkvėpimų – iškvėpimų, o vėlesnius – iki 3. Perlaikius, arba užpylus per karštu vandeniu žalioji arbata pasidaro kartaus, burną traukiančio skonio. Siūlau tokiu atveju daryti naują užpylimą, o tą kartėsį išpilti.

Paruošimo rekomendacijos:

Arbatos ruošimui naudoti 70-80℃

  Kung Fu style / 6g per 100ml   

5 s pirmas užpylimas + 2 s kiekvienam naujam užpylimui

Tradicinis būdas 6g per 500ml   

Palaikyti užpiltas arbatžoles arbatinuke 3-5min

25g
50g
100g
Išvalyti