2009 m. derliaus Sheng puerh'as | Yiwu, Junanio provincija

9.0029.00

25g
50g
100g
Išvalyti

Šis 2009 m. derliaus Sheng puerh’as iš Yiwu žemės surinktas nuo 40 – 60 metų amžiaus arbatmedžių, 2009 m. pavasarį. Bendriausia prasme, pavasarinio derliaus arbatos yra laikomos subtilumo ir švelnaus skonio citadelė, lyginant jas su vasaros derliaus arbatomis. Pastarosios, dažnai dėl karščio ir aukštesnės temperatūros būna šiek tiek stipresnio skonio ir burnoje, išgėrus jų, labiau jaučiamas aštrumas, nei subtilus švelnumas.

Turint omeny, ir tai, kad lyginant su kitais Junanio provincijos puerh‘ų gamintojais Yiwu puerh‘as yra žinomas dėl išskirtinai minkšto, švelnaus pagrindo ir ilgai išliekančio saldaus poskonio. Tai sudėjus abu šiuos kintamuosius, tampa aišku į kokią švelnumo viršukalnę gali užkelti šis 2009 m. pavasarinis Yiwu Sheng puerh’as.

Tačiau, dar visai neseniai maždaug nuo 1940-ųjų iki 1990-ųjų puerh‘o gamyba buvo sukoncentruota Menghai apylinkėse, t.y. artimoje Yiwu kaimynystėje, o pačioje Yiwu žemėje pagaminta arbatos produkcija be ceremonijų buvo parduodama kaip žaliava (mao cha) didesnėms puerh‘ų gamykloms Menghai apylinkėse. Tai sąlygojo, ženklų vietinių arbatos meistrų skaičiaus sumažėjimą Yiwu žemėje, kol apie 1990 metus, į Yiwu žemę užsuko Taivaniečiai ir pradėjo investuoti į šios žemės vietinių meistrų populiarinimą Taivano rinkoje, o iš tenai ir po visą pasaulį.

Šiandien Yiwu puerh‘ai rinkoje yra žinomi, kaip smulkių arbatos ūkių, rankų darbo, labai riboto kiekio partijų puerh‘ai, kurie nebūtinai visada būna aukštos kokybės. Tuo tarpu  Menghai yra vertinami už tai, kad tai ilgametę patirtį turinčiose gamyklose, pagal patvirtintą ir patikimą receptūrą sufermentuoti puerh‘ai, atitinkantys deklaruojamą standartą ir galintys patenkinti augančią puerh‘ų paklausą.

Šis 2009 m. derliaus Sheng pueras iš Yiwu, Junanio provincija, mėgsta maudytis karštose voniose, todėl drąsiai užpilk arbatžoles 95°-100°С vandeniu. Tradiciškai naudok 5-6 g. arbatžolių, o vienam užpylimui apie 100 ml. vandens. Pirmąjį užpylimą palaikyk 8 ramius įkvėpimus-iškvėpimus; visus kitus užpilymus t.y. kai jau arbatžolės prisigėrusios vandens laikyk porą įkvėpimų –iškvėpimų, nebent norisi labai stipraus skonio ir poveikio, tada jau reguliuokis pagal savo poreikius ir užpiltų arbatžolių išlaikymo trukmę. Tas pačias arbatžoles gali naudoti maždaug 9-10 užpylimų.

Paruošimo rekomendacijos:

Arbatos ruošimui naudoti 70-80℃

  Kung Fu style / 6g per 100ml   

5 s pirmas užpylimas + 2 s kiekvienam naujam užpylimui

Tradicinis būdas 6g per 500ml   

Palaikyti užpiltas arbatžoles arbatinuke 3-5min

9.0029.00

25g
50g
100g
Išvalyti