Aprašymas
Šis 2017 m. derliaus shu pueras buvo užaugintas ir sufermentuotas Menghai apylinkėse, vakarinėje Sišuangbannos dajų autonominės prefektūros dalyje, Junanio provincija, pietų Kinijoje. Šiose apylinkėse 1940 m. įsteigtas Menghai arbatos fabrikas šiai dienai yra didžiausias ir žinomiausias puerų gamintojas pasaulyje. Įdomu, kad 1973 m. šio fabriko technologai kartu su Kunmingo fabriko technologais sukūrė shu puero gamybos būdą. Iki tol jei kas ir kalbėdavo apie pu’erą tai tik apie shen, nes shu iki 1970 buvo terra incognita, o shen jeigu tikėsime istoriniais šaltiniais buvo vertinamas ir geriamas dar valdant Tang‘ų dinastijai ( 618m.– 907 m.).
Taigi, Tos Arbatos lentynose pūpsantis 2017m. shu pueras atkeliauja, galima sakyti, vos ne iš gimtojo lopšio. Sakau, vos, nes konkrečiai mano siūlomi shu blynai supresuoti ne įžymiajame Menghai fabrike. Maniškio puero gamintojai yra vietiniai smulkieji arbatų ūkiai vystantys savo gamybos tradiciją ir užsiimantys turtingo ir sodraus skonio puero platinimu. Nematau didelės prasmės daug žodžiavimui apie tai kokia tamsiai raudona iki kaštonumo yra šio užpilto puero spalva, ar apie tai koks turtingas ir aksominis yra jo skonis. Nematau, todėl, kad visi kurie ragavo sakė, kad jis nuostabus, todėl siūlau ir tau nedelsti ir paragauti čia ir dabar, shu kurio kailis žvilga šilku.
Šis shu pueras iš Menghai, Junanio provincija mėgsta būti užpiltas karštu 95°-100°С vandeniu. Tradiciškai naudok 5-6 g. arbatžolių, o vienam užpylimui apie 100 ml. vandens. Pirmąjį užpylimą palaikyk 10-15 sekundžių; visus kitus užpilymus t.y. kai jau arbatžolės prisigėrusios vandnens laikyk apie 5 sekundes. Tas pačias arbatžoles gali naudoti maždaug 9-10 užpylimų.