Aprašymas
Tai juodoji arbata iš Kinijos kurios smulkios, tamsiai rudos, matinio blizgesio Kimeno garbanos kvepia mišku po lietaus. Gurkšnodamas jauti kaip įsižemini, priglundi pėdomis prie sodrios žemės ir klausaisi kaip iš jos kalasi būsimi arbatų derliai. Su kiekvienu užpylimu, jei gerai įsiklausysi , pajausi kintanti skonį ir poskonių žaismą. Mane patį šios arbatos skonių puokštėje labiausiai džiugina kadagio kartumo ir sodrios citrinos duetas. Nors citrina jame yra dominuojanti favoritė, tačiau be kadagio užkulisinio darbo ji suskambėtų žymiai blankiau.
Gimtosios Qi Men (Keemun) arbatos atsiradimo vietos yra Kinijos rytuose plytinti An Hui provincija. Šios provincijos pietuose iki šių dienų klesti geriausiai šios arbatos gamybos tradicijas išlaikę arbatos ūkiai. Tik šių ūkių meistrai tiksliausiai žino kiek ilgai ir kaip reikia vytinti bei oksiduoti nuo vešlių kalnų šlaitų surinktas arbatžoles. Pats Kimeno arbatvardis kilęs nuo tose apylinkėse dunksinčio miesto Chee-moon vardo. Kadangi ji išrasta dar IXI a. šiandiena su ilgamete savo istorija Kimeno arbata yra vienas iš provincijos perlų, kuriuo ji mėgsta puoštis įvairiuose renginiuose ir šventėse. Taip pat tai yra vienintelė juodoji arbata įtraukta į Kinijos žymiausių arbatos rūšių dešimtuką.
Kimeno garbanos, juodoji arbata iš Kinijos, atskleis geriausias savo savybes ruošiama kung fu cha stiliumi. Tam naudok 5g. arbatžolių. Vienam užpylimui reikia apie 100ml. 95 °С vandens. Pirmą užpylimą laikyk 4 ramius įkvėpimus-iškvėpimus, visus kitus – dvigubai trumpiau. Jei norisi daugiau skonio, tada nuo 4 užpylimo pradėk laikyti po 5 įkvėpimus-iškvėpimus, su kiekvienu nauju užpylimu pridėdamas dar po vieną įkvėpimą-iškvėpimą. Siūlyčiau užpilti ne daugiau 6 kartų. Juodoji arbata turi savybę kartėti, jeigu yra per ilgai laikoma užpilta. Tačiau kartumas yra skonio reikalas, todėl rinkis pagal savo ūpą.