Long Jing | Žalioji arbata, Guidžou provincija, Kinija

LongJing, o jei išverstume Drakono šulinys, dažniausiai pasaulyje geriama žalioji arbata iš Kinijos. Renkama nuo ankstyvo kovo iki balandžio galo. Anksti ryte surinkti švieži lapeliai parnešami į ūkius ir paskleidžiami pusdieniui išdžiūti ant bambukinių rėčių. Po to rankiniu būdu apie 15 min kepinami į wok‘ą panašioje keptuvėje prižiūrint vietiniams arbatų meistrams. Dėka jų išlaikytų gaminimo tradicijų galime mėgautis šią imperatorių laikus menančia arbatos rūšimi ir šiandien.
Arbatos paruošimui naudok 70 – 80°С vandenį, 3-4 g arbatžolių, tas pačias arbatžoles galėsi užpilti iki 7 kartų, vienas užpylimas apie 100 ml. vandens. Pirma užpylimą palaikyk iki 4 ramių įkvėpimų – iškvėpimų, vėlesnius iki 3. Perlaikius, arba užpylus per karštu vandeniu arbata pasidaro kartaus, burną traukiančio skonio. Siūlau tokiu atveju daryti naują užpylimą, o tą kartėsi išpilti.

Produkto šiuo metu neturime.

Produkto kodas: LongJing Kategorija:

Aprašymas

Long Jing, žalioji arbata ir Kinija, yra trys į vieną suaugusios ir neatskiriamos žodžių asociacijos. Tai dažniausiai pasaulyje geriama žalioji arbata iš Kinijos. Long Jing, išvertus iš kinų kalbos reiškia Drakono šulinys. Kokias asociacijas gali sukelti toks fantasmagorinis pavadinimas palieku spręsti tau pačiam. Aš tuo tarpu norėčiau tarti keletą trumpų sakinių apie jo gamybos tradiciją.

Long Jing, kaip ir bet kuri kita žalioji arbata,  pradeda savo kelione pas mus, kai visa Kinija bunda pavasariui. Long Jing išskirtinumas tai , kad nuo ankstyvo kovo iki balandžio galo smulkieji arbatos ūkiai renka arbatos pumpurus ir du pirmuosius lapelius šiai arbatai tik nuo Long Jing veislės arbatmedžių . Anksti ryte surinkti švieži lapeliai parnešami į ūkius ir paskleidžiami pusdieniui išdžiūti ant bambukinių rėčių kaitrioje pavasario ryto saulėje. Po to, kad stabilizuoti oksidacijos procesus, arbatžolės rankiniu būdu apie 15min. kepinamos į wok‘ą panašioje keptuvėje. Ją nuolat prižiūri vietiniai arbatų meistrai. Dėka jų išlaikytų gaminimo tradicijų galime mėgautis šia imperatorių laikus menančia arbatos rūšimi ir šiandien.

Šios žaliosios arbatos paruošimui kung fu cha stiliumi naudok 70 – 80°С vandenį, 4-5g. arbatžolių. Tas pačias arbatžoles galėsi užpilti iki 7 kartų. Vienam užpylimui reikia apie 100 ml. vandens. Pirmą arbatžolių užpylimą palaikyk iki 4 ramių įkvėpimų – iškvėpimų, o vėlesnius – iki 3. Perlaikius, arba užpylus per karštu vandeniu žalioji arbata pasidaro kartaus, burną traukiančio skonio. Siūlau tokiu atveju daryti naują užpylimą, o tą kartėsį išpilti.