Aprašymas
Rankų darbo smaragdai – tik rankomis, nenaudojant mašinų, suskinta ir pagaminta žalioji arbata iš Kinijos. Todėl ji ir kolekcinė, todėl ir atitinkama kaina. Išskirtinė ir jos sukuriama būsena – tiek jos gėrimo akimirkomis, tiek ir vėliau. Tirštas žalias skonis ir po jo užplūstanti gaiva. Tarsi karštą vasaros dieną prieini tamsų, tankų, žalią mišką, žengi į jo gilumą ir išgirsti gaiviai almantį šaltinį. Pajunti, kaip vėsus vanduo apsiveja tavo kojas ir ką tik kaitęs tavo kūnas atsigauna nuo jo gaivos, oda sudrėksta nuo miško samanų.
Būtent taip apsvaigęs nuo arbatžolių aromato ir svyruodamas nuo jų skonio aš pradedu pokalbį su šia aukštos kokybės žaliąją arbata. Ritinu su ja pirmyn painius reikalus be pradžios ir be pabaigos, kol staiga pajaučiu, kaip išnyksta ištisi laiko intervalai. Dar vienas puodelis – ir įsiritu į nuostabią dieną. Vakare suprantu, kad tikrai turiu daug priežasčių manyti, kad ši rankomis skinta ir naudojant tik rankų darbą džiovinta ir formuota žalioji arbata yra skirta ypatingiems pokalbiams ypatingose kompanijose. Rankų darbo smaragdai blizga iš toli, o kai prieini arčiau jų, įsipili ir ramiai gurkšnodamas išragauji, viena-du-tris puodelius, kai pajunti, kad ši žalioji arbata jau įsigėrė į tave…. Prieik prie veidrodžio. Gerai įsižiūrėk. Blizgi? Cha cha cha….
Šios žaliosios arbatos paruošimui kung fu cha stiliumi, paimk 4-5 g. arbatžolių. Vienam užpylimui reikia apie 100ml. 70 °С vandens. Pirmą arbatžolių užpylimą palaikyk kokius 4 ramius įkvėpimus – iškvėpimus. Išpilstyk arbatą į puodelius. Po to dar gali užpilti tas pačias arbatžoles iki 6 kartų, palaikydamas jas užpiltas apie 2-3 įkvėpimus – iškvėpimus. Perlaikius arba užpylus per karštu vandeniu, žalioji arbata pasidaro kartaus, burną traukiančio skonio. Siūlau tokiu atveju daryti naują užpylimą, o tą kartėsį išpilti.