Aprašymas
Raudonasis apsiaustas arba tarptautiškai Da Hong Pao gimsta ten kur pūpso Wuy kalnai, Šiauriniame Fudžijane, Kinija. Istoriškai Wuy kalnų regionas yra vienas pagrindinių arbatos gamybos centrų Fudžijano provincijoje. Jame gaminama daug pasaulyje gerai žinomų ir populiarių arbatos brandų, įskaitant Lapsang souchong‘ą ir Da Hong Pao.
Ypatingai vertingos ir netgi brangesnės už auksą yra aukštikalnėse, unikalios mineralinės sudėties dirvožemyje augančių arbatos krūmų derliaus arbatos. Jų per sezoną užauga ribotas kiekis, o norinčių jų paragauti su kiekvienais metais daugėja, daugėja, daugėja…
Tačiau, Wuy kalnų žmonės arbatą auginą ne tik aukštikalnėse, tačiau ir žemesnėse kalnų juostuose. Jų dirvožemis irgi unikalus, tačiau dėl šiltesnio klimato augimo procesas čia vyksta greičiau ir derlius yra žymiai gausesnis, o tuo pačiu ir kaina tampa priimtinesnė.
Arbatos savybės
Kaip arbatos brandas Da Hong Pao pasižymi tuom, kad yra vidutinės oksidacijos ( 50-60%), skrudintas ulongas, iš didelių lapų nuo Wuy kalnuose užaugusių arbatmedžių. Jo skonis – iškarto pastebimas, ryškus, masyvus, įsimintinas, žavi ilgu grojimu. Su kiekvienu nauju gurkšniu lėtai skleidžiasi ,,raudonumas” ir metodiškai, žingsnis, po žingsnio ,,apsiaučia” tavo gomurį, burną, liežuvį Wuy kalnų dirvožemiui būdingu silpnu rūgštumu ( yra, kas šį skonį vadina orchidėjiniu). Po keleto įkvėpimų – iškvėpimų pastarasis prisirpsta iki saldumo ir laikosi nepajudinamai iki vėl priglaudi prie lūpų puodelį ir dar kartą gurkšteli….
Mane labiausiai šiame ulonge vilioja kintančio skonio žaismas. Jis jautrėja su kiekvienu išgertu puodeliu ir dingsta tiktai ištuštinus puodelį iki paskutinio lašo… Jis persmelkia mane ir aš tampu ryškus kaip raudona, ir gaubiantis kaip apsiaustas!
Kaip ruošiamas Raudonasis apsiaustas arba Da Hong Pao
Raudonasis apsiaustas arba Da Hong Pao, kaip ir Wuy kalnai, kaip ir Kinija geriausias savo savybes atskleidžia iš lėto ir ramiai. Siekiant šio tikslo rekomenduoju jį užpilynėti kung fu cha stiliumi. Tam naudok 5g. arbatžolių. Vienam užpylimui reikia apie 100ml. 95 – 100°С vandens. Pirmą užpylimą laikyk 4 ramius įkvėpimus-iškvėpimus, visus kitus – dvigubai trumpiau. Jei norisi daugiau skonio, tada nuo 4 užpylimo pradėk laikyti po 5 įkvėpimus-iškvėpimus, su kiekvienu nauju užpylimu pridėdamas dar po vieną įkvėpimą-iškvėpimą. Siūlyčiau užpilti ne daugiau 6-7 kartų.