Aprašymas
Saldainis GABA ulongas iš Taivano saldus visomis prasmėmis – ir skonio, ir kvapo, ir jausmo, kuriuo apdovanoja. Pradžioje mėgaukis aromatu. Tam, kad jį geriau pajustum, sudėk arbatžoles į pašildytą gaivanį arba arbatinuką. Kaip jį pašildyti? Paprastai – įpili karšto vandens į tuščią arbatinį ir palaikai tiek, kol jau nebegali arbatinuko išlaikyti rankose, nes karšta, degina pirštus. Nupili vandenį ir į likusią šilumą suberi arbatžoles. Uždengi dangtelį ir palaikai 6 ramius įkvėpimus – iškvėpimus. Atidengi dangtelį ir leidi pirmam karščiui išsisklaidyti aplinkoje. Tik tuomet priartini arbatinuką prie nosies ir lygiai taip pat ramiai kvėpuodamas į arbatinuką, uostai ir tyrinėji aromato saldumą.
Toliau – užpili vandenį ir ragauji skonį. Ruošdamas kung fu cha stiliumi užpilk 5 g. Saldainis, kaip GABA ulongas iš Taivano mėgsta karštas vonias, todėl užpylimams gali naudoti 95°С ir daugiau temperatūros vandenį. Vienas užpylimas – 100ml . Pirmuoju užpylimu tik nuplauk arbatžoles. Palaikyk jį 6 ramius įkvėpimus – iškvėpimus ir nupilk, dar negerk. Tik antrąjį užpylimą įsipilk į puodelį, užsimerk, susikaupk, gurkštelk. Kuomet aš išragavau antrąjį užpylimą, atrodė tarsi būčiau suvalgęs ką nors su karameliniu BBQ padažu. Būtent toks dūminis saldumas jautėsi dar porą užpylimų. Po 4-5 kartų skonis pradėjo slopti, tačiau medaus poskonis išliko ilgam. Jeigu norisi stipresnio skonio – ilgink užpylimų išlaikymą, kad ir iki 12 ramių įkvėpimų – iškvėpimų.
Apie būsenos saldumą išgėrus bent jau 7 užpylimus, palieku spręsti tau.
Skanaus!!!