Aprašymas
Šis 2012 m. pavasarinis shu puerh‘as iš Yiwu, išryškina geriausias senųjų arbatmedžių skonių natas. Tokias kaip prinokusių vaisių, daugiausia pernokusių slyvų minkštą tirštumą bei gaivaus ir sveiko šieno saldų kartumą. Iš jo storo šilkinio kailio – panardinto į karštą vandenį, išsilieja dešimt metų brandintas minkštas, samanoto pagrindo miško skonis. Jis gyvas, tarsi drėgnas miškas po lietaus. Palaipsniui dominuojantis miško skonis perauga į grybų, vaistinių augalų, išdirbtos odos, šieno poskonius.
Būtent dėl šių savybių, per pastaruosius 3 dešimtmečius Yiwu vardas puerh‘o rinkoje įgavo didelį populiarumą. Šiuo vardu yra vadinamas puerh‘as sufermentuotas iš aplinkinių Mangzhi, Gedeng, Manzhuan kalnų suneštų atrbatžolių. Šių kalnų derlių, Yiwu žemės meistrai apdoroja, ir tokiu būdų rinkoje atsiranda tokia rūšis kaip, kad Yiwu puerh‘as.
Tačiau, kad būtų dar aiškiau, būtina atkreipti dėmesį į tai, kad Yiwu vardu yra vadinami ir miestelis, ir apskritis, Sišuangbannos dajų autonominėje prefektūroje. Dėl to, dažnai lieka neaišku, ką tiksliai norima pasakyti nurodžius, kad tai yra Yiwu puerh’as. Tačiau tai ne kliūtis Yiwu žemės smulkių ūkių tradicijas tęsiantiems arbatos meistrams naudoti Yiwu pavadinimą ir nurodyti šią žemę kaip savo gaminamo puerh‘o kilmės vietą. Dėl to, kai ragausite Yiwu puerh‘o žinokite, kad tai kas šiandien parduodama kaip Yiwu puerh‘as, atkeliauja iš labai didelio geografinio arealo Junanio provincijoje prie sienos su Laosu.
Šis 2012 m. pavasarinis shu puerh‘as iš Yiwu, Junanio provincija, mėgsta maudytis karštose voniose, todėl drąsiai užpilk arbatžoles 95°-100°С vandeniu. Tradiciškai naudok 5-6 g. arbatžolių, o vienam užpylimui apie 100 ml. vandens. Pirmąjį užpylimą palaikyk 8 ramius įkvėpimus-iškvėpimus; visus kitus užpilymus t.y. kai jau arbatžolės prisigėrusios vandens laikyk porą įkvėpimų –iškvėpimų, nebent norisi labai stipraus skonio ir poveikio, tada jau reguliuokis pagal savo poreikius ir užpiltų arbatžolių išlaikymo trukmę. Tas pačias arbatžoles gali naudoti maždaug 9-10 užpylimų.